2020. 12. 18. - 09:45

Író szoftverek, amelyek a segítségünkre lehetnek - 2.rész

Író szoftverek, amelyek a segítségünkre lehetnek  -  2.rész

Dokumentumok, jelentések, de kreatív szövegek írásához is kitűnő társak lehetnek a közelmúltban piacra dobott szoftverek, amelyek kiválóan segítik a koncentrációt is.

Segítség kell az íráshoz? Nem tudunk koncentrálni, mert a zavaró körülmények könnyen elterelik a figyelmünket?
 
Ezekben a dolgokban, sőt ezeknél sokkal többen segítenek a már elérhető író szoftverek. Az ingyenes eszközök megkönnyítik a tervezést, kizárják a zavaró tényezőket, extrákkal segítik a munkát és hozzájárulnak, hogy az írás publikálható legyen. Olvasd el: Már kézírást is utánozhat a mesterséges intelligencia
 
Cikkünk első részében az első háromról esett szó. Milyenek állhatnak még a rendelkezésünkre?
 
Az írók nagy segítségére lehet a szoftverek széles választéka
Az írók nagy segítségére lehet a szoftverek széles választéka
 
1.Scribus: a szoftver segítségével nagyszerű magazinokat és könyveket lehet létrehozni az InDesign alkalmazása nélkül. Ha egy anyag megjelenése ugyanolyan fontos, mint jelentése, érdemes próbát tenni ezzel a szoftverrel. Ingyenes, magas minőségű asztali kiadói alkalmazás, melyet Linuxra, OS X-re és Windows-ra is lehet használni. Alkalmas teljes magazinok készítésére.
 
Első megjelenése 2001-re datálható, s azóta is lendületes - természetesen rendszeresen frissül -, és bár eleinte kissé trükkös a használata, professzionális kiadást kínál réteges, többoldalas dokumentumokkal és jó színkezelési támogatással. Ha valaha is használtunk Adobe InDesign-t, észre fogjuk venni a hasonlóságokat. Ha az egyiket már tudjuk alkalmazni, percek alatt belejövünk a másikba.
 
Persze nem egy 400 oldalas művet kell vele készíteni, de rövidebb alkotásokhoz ez az ingyenes író szoftver ideális. Olvasd el: Százszor erősebb szövegírást is tud a mesterséges intelligencia
 
2.Freemind: ebben a szoftverben bátran szervezhetjük az ötleteinket, hogy ha elő is bukkan blokk az írásban, legyőzhessük azt. A Freemind egy másik alkalmazás írók számára, amely nem kizárólag a szavak képernyőre kerülését szolgálja – gondolattérképezést is lehetővé tesz. A fantázia minden előtörő darabját rögzíthetjük vele.
 
A Freemind ugyanakkor nem olyan eszköz, amely kezdő gondolattérképezéshez ajánlható. Kissé olyan, mint egy asztali kiadó szoftver, de aki már tapasztalt felfedező, nagy hasznát veszi. Képes rendet tartani a munka folyamatában, egyszerűbben, mint amikor az ember cetlikkel teli falat használ.
 
A számunkra megfelelő, ingyenes író szoftverrel együtt használva felbecsülhetetlen.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.