2021. 03. 21. - 08:00

Mesterséges intelligencia - Így tesznek intelligenssé bármely fejhallgatót

Mesterséges intelligencia - Így tesznek intelligenssé bármely fejhallgatót

Intelligenssé varázsolhatják a „buta” fejhallgatókat a szakemberek azzal, hogy átalakítják őket érzékelőkké a mesterséges intelligencia alkalmazásával.

Új módszert fejlesztettek ki szakemberek, hogy a „buta” fejhallgatókat okossá változtassák. A Rutgers Egyetem mérnökei olcsó és egyszerű módszert találtak fel a fejhallgatók szenzorrá alakításával.
 
Ilyen formában ezek csatlakoztathatók okostelefonokhoz, azonosíthatják felhasználóikat, mi több, figyelhetik a pulzusukat és egyéb szolgáltatásokat is nyújthatnak.
 
A HeadFi találmány kisméretű, plug-in fejhallgató-adapteren alapul, mely a szokványos fejhallgatót érzékelőeszközzé alakítja. Az intelligens fejhallgatókkal ellentétben a hagyományosakban nincs érzékelő. Olvasd el: Mesterséges intelligencia alkotta a tökéletesen szokatlan Tik-Tok dalt
 
Egycsapásra okossá teszi a fejhallgatót a mesterséges intelliegencia-fejlesztés
Egycsapásra okossá teszi a fejhallgatót a mesterséges intelliegencia-fejlesztés
 
A HeadFi azonban lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy ne kelljen új, beágyazott érzékelőkkel ellátott intelligens fejhallgatót beszerezniük, mégis élvezhessék az érzékelési funkciókat.
 
„A HeadFi egyszerű frissítéssel világszerte több százmillió, már létező, általános fejhallgatót tehet intelligenssé - mondta el Xiaoran Fan, a HeadFi elsőszámú feltalálója, aki a Rutgers Egyetemen töltött utolsó éve alatt fejezte be a kutatásokat, jelenleg a Samsung Mesterséges Intelligencia Központjában dolgozik.
 
A találmányról szóló cikket hivatalosan 2021 októberében publikálják majd, a mobil és vezeték nélküli hálózatok legfontosabb nemzetközi konferenciáján. Olvasd el: 3D-hatással ruházza fel a fotókat a Google mesterséges intelligencia-funkciója
 
A fejhallgatók világszerte a legnépszerűbb hordható eszközök közé tartoznak, s egyre fejlettebb funkciókkal látják el őket – ilyen például az érintéses gesztusvezérlés is.
 
Ezen funkciók általában kiegészítő érzékelőkre, például gyorsulásmérőkre, giroszkópokra és mikrofonokra támaszkodnak, amelyek már most elérhetők számos okos fejhallgatóban.
 
A HeadFi a két, már meglevő fejhallgatót sokoldalú érzékelővé alakítja, s azt egy párosító eszközhöz, például okostelefonhoz csatlakoztatja.
 
Nem igényli kiegészítő szenzorok hozzáadását, s nem szükséges a fejhallgató hardverének megváltozása vagy testreszabása – mellesleg mindkettő növelheti a súlyt és a tömeget.
 
A HeadFi-hez való csatlakoztatással az átalakított fejhallgató elláthat érzékelési feladatokat, de közben zenét is lejátszhat.
 
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.