2021. 11. 28. - 08:00

Mesterséges intelligencia – Itt a gyors és testreszabható burgerforgató robot

Mesterséges intelligencia – Itt a gyors és testreszabható burgerforgató robot

Előrukkolt a Flippy-robotok legújabb modelljével a Miso Robotics: bemutatta zászlóshajóját, a burgerforgató robotot, mely immár gyorsabb és testreszabhatóbb.

Egyre jobban használhatók a robotok a konyhában. A Miso Robotics most bemutatta legújabb modelljét, a Flippy 2 elnevezésű burgerforgató robotot.
 
Mint azt a robotgyártó hírül adta, „kulcsfontosságú tanulságokon és visszajelzéseken” alapult a Flippy friss változatának elkészítése, melyekkel partnerük, a White Castle étteremlánc szolgált: ők telepítették az eredeti robotot egy Chicagoland környéki helyszínre 2020 szeptemberében.
 
A Flippy 2 egy egész sütőállomás munkáját képes átvenni. Gyártója szerint több mint kétszer annyi ételkészítési feladatot tud végrehajtani, mint az előző verzió, beleértve a kosár megtöltését, ürítését és visszaküldését. Olvasd el: Főz és tanul - Itt a konyhákon használható mesterséges intelligencia-robot
 
A Flippy 2 robot egy egész sütőállomás munkáját képes átvenni
A Flippy 2 robot egy egész sütőállomás munkáját képes átvenni
 
Közismert, hogy a gyorséttermekben a háttérfeladatok munkaigényesek, fizikailag megerőltetőek, sőt veszélyesek is lehetnek, tekintettel arra, hogy forró olaj és grillsütők mellett dolgoznak az emberek.
 
A Flippy 2 robot célja enyhíteni ezen és jobb munkakörnyezetet teremteni a munkatársak számára - eközben maximalizálja a konyha hatékonyságát is.
 
A White Castle hamburgerláncot lenyűgözte a robot teljesítménye, elégedett volt a Flippy napi működésével előidézett termelékenységnövekedéssel. Olvasd el: Ötcsillagos ételeket főz a robotséf
 
A korábbi verziónál azonban szükség volt 1-2 ember segítségére a robot körül és a kosárkezelés sem volt automatizált. Így a sütési folyamat kevésbé zajlott zökkenőmentesen, mint amennyire lehetett volna – egészen mostanáig.
 
A gyorsétterem-lánc abban bízik, hogy az új robottal még jobb szolgáltatást tudnak nyújtani - melegebb és ízletesebb ételeket kínálnak vásárlóiknak, ráadásul mindez a szemük előtt történik valós időben.
 
A robot lehetővé teszi, hogy miközben ő átveszi a sütés teljes folyamatát, a csapattagok más fontos feladatokra összpontosítsanak.
 
A Flippy 2 már a Miso új AutoBin rendszerét használja, mely kisebb mennyiségű és különleges ételeket, például hagymakarikákat vagy csirkeszeleteket is készít, még hatékonyabb és teljesebb sütési megoldást biztosítva az éttermeknek.
 
Mindegyik tárolóedénybe befér akár egy teljes sütőkosár is, testreszabható a konyha sajátos igényei szerint.
 
Az egyes termékek, például zöldségek és hal esetében el is határolható, a keresztszennyeződéseket elkerülendő. Olvasd el: Biztonságos ételkészítéssel segíti egy robot az éttermeket
 
 
Miután a terméket a tárolóba helyezték, a mesterséges intelligencia-rendszer automatikusan azonosítja az ételt, felveszi és megsüti a megfelelő sütőkosárban, majd forró tárolóhelyre rakja.
 
Az átviteli feladat kiküszöbölése csökkenti az ember és az élelmiszer közötti általános érintkezést, az esetleges olajcseppek mennyiségét, mérsékeli a kosarak emelése és mozgatása miatt előforduló égési sérülések esélyét.
 
Emellett egy teljesen zárt hurokrendszert biztosít, ahol a Flippy 2 robot önállóan, emberi beavatkozás nélkül tud működni.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.