2020. 05. 30. - 08:00

Mesterséges intelligencia működteti a művészi Cube Berlin irodaházat

Mesterséges intelligencia működteti a művészi Cube Berlin irodaházat

Már megkezdte működését az az építészeti remekmű, amely nemcsak visszatükrözi Berlin belvárosát, de benne a mesterségesen intelligens irodaházak következő generációja testesül meg.

Nemcsak látványos és trükkös, de lenyűgözően intelligens is az a berlini irodaház, amelyet a koppenhágai 3XN építésziroda tervezői hívtak életre, s húztak fel 2020 februárjában.
 
A műremek mára benépesült. A német főváros központjában, a főpályaudvar szomszédságában áll, s mesterséges intelligencián alapuló megoldásokkal működik – jelenleg Európában egyedüliként.
 
A csaknem 100 millió euróból épült Cube Berlin a legmodernebb irodaházak külsejét kapta, kocka alakú és tökéletesen visszatükrözi a berlini belváros képét.
 
A Cube Berlint mesterséges intelligencia vezérli
A Cube Berlint mesterséges intelligencia vezérli
 
Meggyőző külseje mellett azonban lényegében egy mesterséges intelligencia-agy, amelybe több mint 3750 szenzor, 750 beacon, azaz bluetooth-szal működő hardveradó és 140 rádióantenna került.
 
Ezek járulnak hozzá ahhoz, hogy a technológia, amely képes önmagát tanítani, valós idejű adatokat szolgáltasson az emberek számára.
 
A benn dolgozókat ellátja jelen idejű, hasznos információkkal, s ezekkel egyben könnyebbé és hatékonyabbá teszi az épület vezérlését. Az üveghomlokzat segíti az energiaáramlást. A technológia, mely a Cube Berlint vezérli, jelentős mértékben csökkenti az energia felhasználását.
 
Természetesen rengeteg előnnyel szolgál a mesterséges intelligencia is. Figyeli a külső és belső hőmérsékletet, gátolva, hogy túl meleg, vagy túl hideg legyen. Nézd meg, milyen lesz a majdani okosvécé!
 
 
A 3XN iroda alapítója a Cube Berlinről azt mondta, céljuk az volt, hogy egy egészen új irányt hozzanak létre a kereskedelmi komplexum-tervezésben. Az egyedi épület nemcsak minden megoldásában különleges, a városképbe is jól beleillik és új élményt nyújt a járókelőknek. Olvasd el: hamarosan jöhetnek az önjáró építőgépek
 
A másik nagy előnye azonban kétségkívül az, hogy Németország egyik legokosabb komplexuma remek példa a digitális technológiával létrehozható épületekre, amelyekben a funkciók nem akadályozzák egymást. Egy ilyen irodaház pedig kiváló környezetet teremt a kellemes és hatékony munkavégzéshez.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.