2022. 06. 12. - 08:00

Mona Lisából is mohikánt csinál a mesterséges intelligencia

Mona Lisából is mohikánt csinál a mesterséges intelligencia

Más stílust kölcsönöz a mesterséges intelligencia híres festményeknek: így például Mona Lisának könnyen lehet mohikán frizurája.

A mesterséges intelligencia ma már bármilyen meghökkentő dologra képes. A közelmúltban jelent meg az MI-eszköz, amely szövegeket alakít át fotorealisztikus képekké. Olvasd el: Képpé alakít bármely szöveget az új mesterséges intelligencia-eszköz
 
Nem a Google azonban az egyetlen technológiai vállalat, amely a mesterséges intelligencia-képgenetáror bűvészkedéssel állt elő. A San Francisco-i OpenAI, mely 2021-ben hozta létre első szöveget képpé alakító rendszerét, most előrukkolt a DALL-E 2-vel, amely valósághűbb és pontosabb képeket készít 4-szer nagyobb felbontásban.
 
Az említett Google Imagen és a DALL·E 2 is mesterséges intelligenciát használ, hogy egyszerű szöveges kéréseket korábban sosem létező, fotorealisztikus képekké alakítson. Olvasd el: Rembrandt képét is helyreállította a mesterséges intelligencia
 
Más stílust is kölcsönözhet a mesterséges intelligencia híres festményeknek
Más stílust is kölcsönözhet a mesterséges intelligencia híres festményeknek
 
Valósághű szerkesztéseket hajthat végre meglévő képeken - ami azt jelenti, hogy akár a híres festményeket is különböző stílusokkal ruházhatja fel. Így például Mona Lisának mohawkot adhat. Olvasd el: Rejtett Picasso-képet fedezett fel a mesterséges intelligencia
 
A mesterséges intelligencia-rendszert úgy hozták létre, hogy a neurális hálózatot képeken és azok szöveges leírásán képezték. A mély tanulás révén a DALL·E 2 képes azonosítani az egyes objektumokat és megérteni a köztük lévő kapcsolatokat.
 
„A DALL·E 2 elsajátította a képek és a leírásukra használt szöveg közötti kapcsolatot. Egy diffúziónak nevezett folyamatot alkalmaz, amely véletlenszerű pontok mintázatával kezdődik és fokozatosan módosítja a mintát egy kép felé, amikor felismeri a kép bizonyos aspektusait” – magyarázta az OpenAI.
 
A cég abban bízik, hogy MI-rendszerük képessé teszi az embereket önmaguk kreatívabb kifejezésére. A DALL·E 2 segít megérteni, hogyan látja és érti meg a fejlett mesterséges intelligencia a világunkat, ami egyébként kulcsfontosságú az emberiség javát szolgáló MI létrehozása szempontjából – tették hozzá a szakértők.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.