2021. 08. 21. - 08:00

Önjáró minibusszal rukkolt elő a kínai netes keresőóriás

Önjáró minibusszal rukkolt elő a kínai netes keresőóriás

Bár korábban is jelentetett már meg autonóm járműveket, új találmánya többcélú autonóm kisbuszok új generációját képviseli – állítja a kínai Baidu.

A Baidu kínai vállalat elsősorban arról híres, hogy az interneten valóságos keresőóriásnak számít. Autonóm járműveket is készít azonban: korábban már bemutatta Apollo nevű, önálló jármű üzletágát. Most azonban előrukkolt a „többcélú autonóm kisbuszok új generációjával”.
 
Az Apolong II névre keresztelt járművet Guangzhou Huangpu kerületében vezették be.
 
A kisbuszt fejlett autonóm vezető képességekkel és a legutóbbi intelligens utastér-technológiákkal szerelték fel az utasok kényelme érdekében. Olvasd el: Megjött Görögország első önjáró busza
 
Fejlett autonóm vezetőképességekkel és intelligens utastér-technológiákkal várja utasait a Baidu minibusz
Fejlett autonóm vezetőképességekkel és intelligens utastér-technológiákkal várja utasait a Baidu minibusz
 
A jelentős fejlesztésekkel összhangban az Apolong II képes átfogóan kielégíteni a különböző piaci igényeket: testreszabható, többcélú autonóm járműmegoldásokat kínál a tömegközlekedéshez, de a mobil rendőrség, az egészségügyi szolgáltatók és más kereskedelmi ipari egységek számára is. Valódi mérföldkő az intelligens közlekedés folyamatos fejlődésében.
 
Az Apolong II minibusz hatékonyan mutatja a Baidu Apollo Robotaxi erőteljes autonóm vezetési képességeit: a legújabb, saját fejlesztésű önálló vezetési számítástechnikai egységgel és érzékelőrendszerrel rendelkezik.
 
A mesterségesen intelligens járművet 155 képességfejlesztést tartalmazó frissítésekkel látták el - ezek lehetővé teszik, hogy az Apolong II-őt nyílt utakon is használhassák. Számítási teljesítménye mostanra az eddigi háromszorosára nőtt. Olvasd el: Ezekkel a járművekkel lesznek tele az utak 2025-re?
 
Szenzor-rendszere két, 40 csatornás LiDAR érzékelőből áll, melybe milliméteres hullámú radarokat és térhatású kamerákat integráltak.
 
A kifinomult érzékelőrendszer akár 250 méter távolságra is képes érzékelni, a helymeghatározási pontosság és az általános válaszkészség terén pedig új szintet értek el a szakemberek – ez azt jelenti, hogy az már centiméterben vagy ezredmásodpercben is mérhető.
 
 
Fejlesztéseinek köszönhetően a Baidu új kisbusza sikeresen eligazodik a nyílt utakon, a bonyolultabb dolgok sem okoznak neki problémát – jó eséllyel forradalmasíthatja az intelligens szállítási iparágat.
 
Mi több, az Apolong II a Baidu járműve az 5G távoli vezetési szolgáltatását használja, kiegészítve kettős redundanciával, a biztonság és a megbízhatóság érdekében. Az 5G felhőalapú vezetési technológia lehetővé teszi az autonóm kisbusz biztonságos és zökkenőmentes haladását - extrém körülmények között is.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.