2019. 01. 29. - 09:35

Ezekkel a járművekkel lesznek tele az utak 2025-re?

Ezekkel a járművekkel lesznek tele az utak 2025-re?

Önjáró transzfer járművet mutatott be a Bosch - nem maradt alul a Las Vegas-i Fogyasztói Elektronikai Show-n a világ egyik vezető gyára, amely vadonatúj shuttle ötletével állt elő. A CES 2019-en egyébként azt is kifejtették, hogy a jövőben minden jármű használni fogja a Bosch digitális technikáját.

Könnyed, levegős, minimalista dizájn és futurisztikus külső jellemzi a Bosch újonnan bemutatott transzfer járművét, melyet Las Vegasban, a Fogyasztói Elektronikai Show-n a jelenlevők megcsodálhattak.
 
A tágas belső térrel rendelkező, mutatós, intelligens jármű külső, üveg borítását belül kijelzők és képernyők borítják. Megjelenése és szerkezete is merőben újdonságnak számít.
 
A shuttle busz megjelenésében és tudását illetően is igen futurisztikus
A shuttle busz megjelenésében és tudását illetően is igen futurisztikus
 
A vezető nélküli elektronikus transzfer jármű szinte hangtalanul suhan a város utcáin és zökkenőmentesen alkalmazkodik, kapcsolódik a környezethez.
 
Valószínű, hogy a közeljövőben megjelenhet a városokban: emberek és termékek szállítására egyaránt alkalmas.
 
A Bosch vállalat olyan komponenseket és rendszereket kínál, amelyek automatizálják, összekötik és villamosenergiával látják el a transzfereket, azonban a transzfer mobilitás nem lehetséges mobilitási szolgáltatások nélkül.
 
A jövőben tehát a cég ilyeneket is nyújt majd: intelligens, zökkenőmentesen összekötött ökoszisztémába kapcsolja őket.
 
Mindez tartalmazza majd a foglalást, a megosztást, a hálózati platformokat, parkolási és töltési szolgáltatásokat, valamint szoftver megoldásokat a járművek kezelésére és karbantartására – de beletartoznak az utazás során az információs és szórakoztató szolgáltatások is.
 
„A Bosch egy egyedi hardver-, szoftver- és mobilitás szolgáltatási csomagot fejleszt a transzfer járművek mobilitása érdekében” – mondta el dr. Markus Heyn, a Robert Bosch GmbH igazgatósági tagja.
 
A CES 2019 show-n a Bosch járművén kívül számos mesterséges intelligenciával működő eszköz és robot mutatkozott be.
 
A tervek szerint 2025-re több millió ilyen jármű árasztaná el az utcákat
A tervek szerint 2025-re több millió ilyen jármű árasztaná el az utcákat
 
Ez a világ legnagyobb elektronikai bemutatója, kiállítása, melyen a Bosch megismertette az érdeklődőket minden, közlekedési területre fejlesztett újdonságával.
 
A transzfer (shuttle) szegmens megjelenése egyébként egyre növekvő keresletet eredményez: Európában, Amerikában és Kínában a várakozások szerint 2020-ig 1 millió ilyen jármű kerülhet az utakra, 2025-re pedig 2,5 millió lehet belőlük.
 
Ezen járművek – melyeket leginkább busznak neveznek – mindegyike elérhető 24 órában, a hét minden napján.  Teljesen elektromosak és önállóak lesznek legkésőbb a következő évtized közepére.
 
Kapcsolódó cikkek:
 
 
 
 
László Adrienn

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.