2020. 07. 23. - 10:25

Mesterséges intelligencia előnyben? – Leépít a Microsoft szerte a világon

Mesterséges intelligencia előnyben? – Leépít a Microsoft szerte a világon

Júniusban több tucat újságíróját bocsátotta el a vállalat, majd kiskereskedelmi hálózatukat szűkítették le. Újabb elbocsátásokra lehet azonban számítani, melyben a fejlett mesterséges intelligencia is szerepet játszik.

Újabb elbocsátásokra lehet számítani a Microsoft-nál. A cég júniusban megdöbbentette a világot, amikor több tucat újságírójától szabadult meg – lecserélte ugyanis őket az egyszerűbb hírszerkesztés területén a mesterséges intelligenciára.
 
Igaz ugyan, hogy azóta a hírek szerint az is vétett már hibát, de fejlesztése nem állt meg.
 
A Microsoft korábban kiskereskedelmi hálózatát szűkítette le, majd bejelentette, hogy a július elsejével induló pénzügyi esztendőben ismét leépít, globális szinten. Arra nem tértek ki, melyik területekről van szó, illetve hogy hány embert érint a dolog. 
 
Sokan kerülnek majd az elbocsátottak közé a Microsoftnál
Sokan kerülnek majd az elbocsátottak közé a Microsoftnál
 
Biztosnak tűnik, hogy dolgozókat küldenek majd el a kereskedelmi részlegtől, valamint az MSN.com hírportáltól, ahonnan júniusban is rúgtak már ki alkalmazottakat. A mesterséges intelligencia egyes területeken már valóban képes helyettesíteni az embereket – ezért a Microsoft Azure felhő (cloud) részlegén is lehet ok az aggodalomra.
 
Talán még ennél is meglepőbb, hogy a vállalat csaknem teljesen lakatot tesz közvetlen üzlethálózatának boltjaira. Olvasd el: A férfi, akinek először lépett a helyébe gép
 
A döntés oka az, hogy a meglehetősen mutatós üzleteket nemigen látogatják vevők, ezért azok közül a vezetőség csupán négyet tartana meg: a londonit, a redmondit, a Sydney-ben és a New Yorkban levőt, amelyek bemutatótermek is.
 
A Microsoft azt tervezi, sajátmárkájú termékei forgalmazását ezentúl csak webáruházán keresztül végzi majd, illetve működteti a disztribúciós és viszonteladói vonalat.
 
A cég vezetője kiemelte: az elbocsátások minden évben előfordulnak, mivel az új pénzügyi év előtt mindig áttekintik a vállalat működését.
 
A koronavírus-járványnak kevés köze van leépítéseikhez, ugyanis a Microsoft egészen jól megúszta a járvány helyzetet: harmadik negyedéves eredményeik jobbak, mint amire számítottak.
 
Az érdeklődés kimondottan megnőtt bizonyos termékeik iránt, ilyenek az Xbox játékok, de a Teams csevegésre és csapatmunkára használható program is.
 
 
László Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.