2022. 01. 15. - 08:00

Technológia - Javítanánk a tüdőnkön? Ez az eszköz segít benne

Technológia - Javítanánk a tüdőnkön? Ez az eszköz segít benne

Méri a tüdő egészségét, majd személyre szabott edzésterveket biztosít a tüdőkapacitás javítására egy új eszköz, melyet a CES 2022 technológiai kiállításon mutattak be.

Január elején a 2022-es CES (Consumer Electronics Show) technológiai kiállításon Las Vegasban több mint 2200 vállalat mutatta be találmányát a világ minden tájáról - közülük 417 egészségügyi cég.
 
Nyilvánvaló, hogy a hordható eszközök továbbra is fontos szerepet töltenek be a technológiai tárlaton: idén 276 fitnesz- és hordható terméket állítottak ki, 56-tal többet, mint tavaly. Olvasd el: Szól a telefon a gyógyszer miatt
 
Ráadásul, a koronavírus-járvány továbbhaladásával párhuzamosan a vírus terjedését lassító eszközök is egyre inkább megjelennek. A CES digitális egészségügyi kiállítói számos ehhez kapcsolódó termékkel rukkoltak elő: Covid-érzékelő technológiával, légtisztítókkal, testhőmérsékletmérőkkel és még sok mással. Olvasd el: Új koronavírus-detektort mutatott be egy cég
 
Segít javítani a tüdőkapacitást a Bulo nevű technológiai eszköz
Segít javítani a tüdőkapacitást a Bulo nevű technológiai eszköz
 
Ezek egyike a Bulo nevű készülék, mely a Breathings startup cég találmánya. Az eszköz méri a tüdő egészségét.
 
Ezt követően személyes légzőgyakorlatokat kínál a felhasználó számára. A Samsung Electronics-ból 2018-ban kivált Breathings a légzőszervekre és a tüdő egészségére specializálódott, ám a Bulo-t akkor alkotta meg, amikor elkezdődött a koronavírus-járvány – hiszen a tüdő egészsége ekkor került igazán fókuszba. Olvasd el: Orvosként, de az űrben is segíthet a legújabb robot
 
A készülék Bluetooth-kapcsolattal rendelkezik. Minden be- és kilégzéskor menti az adatokat, hogy megtekinthesse a tüdő egészségi állapotának történetét. Az adatok alapján személyre szabott edzésterveket biztosít a tüdőkapacitás javítására. 
 
Az eszköz ergonomikus kialakítású és mindössze 66 gramm. Pontosan méri a kilégzést és a belégzést, levehető szájrészt tartalmaz a megfelelő higiénia érdekében. Biztonságára nézve már megkapta a minősítéseket.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.