2022. 04. 24. - 08:00

Új technológiai újítással diagnosztizálható a koronavírus

Új technológiai újítással diagnosztizálható a koronavírus

A vadonatúj ResApp technológia 92 százalékban hatékony a Covid-19 kimutatásában – vagyis a betegséget immár egy alkalmazással is lehet diagnosztizálni.

Ígéretes új technológiai vívmány született a koronavírus detektálásában: a fertőzést immár úgy is azonosítani lehet, hogy beleköhögünk egy applikációba.
 
A ResApp technológia 92 százalékos pontossággal dolgozik.
 
Az újdonságot ausztrál szakértők fejlesztették ki. A tesztek során a vírussal fertőzött emberek 92 százalékánál helyesen észlelte a koronavírust, ami azt jelenti, hogy a tampontesztek hamarosan a múlté lehetnek. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Köhögő emberek segítenek az algoritmusnak
 
Technológia - Egy alkalmazásba köhögéssel is azonosítható lesz a koronavírus
Technológia - Egy alkalmazásba köhögéssel is azonosítható lesz a koronavírus
 
A Pfizer amerikai gyógyszergyár felajánlotta, hogy 57 millió fontért megvásárolja a ResApp-ot - az alkalmazást világszerte be szeretnék mutatni. Olvasd el: A koronavírus-szabályok megszegését figyeli egy új robot
 
„A globális világjárvány puszta mértéke és egy endémiás betegséggé való előrehaladása azt jelenti, hogy több diagnosztikai eszközre van szükségünk, melyek egyensúlyt alakíthatnak ki, jelenleg ugyanis túlzottan az antigén és PCR tesztek gyorsaságára támaszkodunk" – mondta Catherine Bennett professzor, a ResApp COVID-19 Tudományos Tanácsadó Testületének tagja. 
 
Hangsúlyozta, hogy a koronavírus gyors kizárásával a ResApp Covid-teszt jelentősen csökkentené a szükséges gyors antigén- és PCR-tesztek számát, miközben továbbra is fenntartaná a koronavírus folyamatos hatásainak kezeléséhez szükséges betegségfelügyeletet.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.