2022. 08. 17. - 13:17

Új IoT technológia segít a hűtőberendezéseken

Új IoT technológia segít a hűtőberendezéseken
Az élelmiszerek minőségének és biztonságának biztosítása iránti igény számos, az élelmiszerek hőmérsékletét nyomon követő technológia, például a LoRaWAN kifejlesztéséhez vezetett.
A LoRaWAN egy nagy hatótávolságú, kis teljesítményű és nagy területű IoT-kommunikációs technológia, amely az áruk minőségének nyomon követésére használható.
 
 
Alkalmazható még a hűtőszekrények és más konyhai berendezések hőmérsékletének megfigyelésére, biztosítva, hogy az mindig a megengedett értéken belül legyen.
 
A LoRaWAN az áruk helyét is képes ellenőrizni, lehetővé téve az éttermek számára, hogy megfeleljenek az élelmiszerbiztonsági kockázatkezelési módszereknek.
 
Az új technológia ellenőrzi az éleémiszerek helyét
 
Az élelmiszerek népszerűsége azonban az élelmiszeripart is az egyik legnagyobb kihívást jelentő iparággá tette az élelmiszerbiztonság szempontjából. Az éttermeknek gyakran manuálisan kell ellenőrizniük a hűtőberendezéseket, ami pontatlan, költséges és hibakockázatos lehet.
 
Emellett sok étterem nem rendelkezik külön hűtőlánc-felügyeleti rendszerrel. Ennek eredményeképpen az élelmiszer-minőséggel kapcsolatos problémák gyakran nem kezelhetők valós időben.
 
 
Az IoT hűtőlánc-felügyeleti rendszerek segíthetnek megoldani ezt a problémát, mivel valós idejű nyomon követést biztosítanak az élelmiszerek hőmérsékletéről és az adatok nyomon követéséről bármilyen típusú eszközről. Ezekkel a rendszerekkel biztosítható, hogy a hűtőszekrények és más konyhai berendezések hőmérséklete mindig a megengedett értéken belül legyen.
 
Használhatók továbbá az áruk helyének nyomon követésére és egyéb környezeti feltételek, például a páratartalom és a fényerősség monitorozására is.
 
Egy több régiót támogató hálózati szervermegoldás használható az IoT-hűtőláncfigyelő rendszerek globális flottájának kezelésére. Ez lehetővé tenné, hogy a világ különböző részein található éttermek megfeleljenek a helyi élelmiszerbiztonsági előírásoknak.
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.