Szépségfogászat - Fogpótlás

A fogsor fixebb mini implantátummal

A fogsor fixebb mini implantátummal

A hagyományos fogsor napjainkban is problémát okozhat - mivel nincs rögzítve, viselése nem túl kényelmes és fogsorragasztóra is szükség van.

Sajnos, manapság is kellemetlenségekkel néz szembe az, akinek műfogsorra van szüksége. Ez a szerkezet ugyanis hiába fix, ha nincs igazán jól rögzítve – sokkal kevésbé viselhető jól, mint egy fix alapokra helyezett fogsor.

Ha nincs rögzítés, a rágás óvatos és problémás lehet, elmozdulhat a fogsor, s persze ki is jöhet a helyéről.

Amennyiben valóban stabil fogsort keresünk, napjainkban van megoldás.

A mini implantátum fixen megtartja a fogsort

A mini implantátum fixen megtartja a fogsort

Implantátum megtámasztású fogsor is létezik ugyanis. Rögzített megoldásról van szó, az új fogsor kettő vagy több implantátumhoz van kapcsolva. Ezt a fogsort is ki lehet venni, de nincs szükség fogsorragasztóra. Enélkül is fixen a helyén marad a szerkezet, s az ínyt sem sérti fel. Nem gátolja viselőjét az evésben, a nevetésben, a beszédben.

Milyen implantátumok ezek?

A fogsor biztos támaszául szolgáló mini implantátumok közül a legismertebb az IMTEC Senday MDI. Felhelyezése során az állcsontba mini titán csavarok kerülnek, tetejükön kis gömbökkel. A gömbök befogadó „házát” a már meglevő fogsorba ragasztják, így készen áll az alap és a kapcsolat is. A művelet csupán egy-két kezelést vesz igénybe.

A beavatkozáshoz nem kell műtét, a mini gömbretenciós csavarokat sebészi műtét nélkül csavarozzák a csontba. A páciens természetesen kap érzéstelenítést. Az MDI-t ínyen keresztül, de annak felnyitása nélkül helyezik be. A csontosodásra sem kell sokat várni, a beavatkozást követően részben már lehet terhelni a fogsort, 8 hét eltelte után pedig teljesen.

A mini implantátum megtámasztásos fogsor nagy előnye azonban nemcsak ez. Sokkal kevesebb traumát is jelent a beteg számára.

Ezzel a költséghatékony módszerrel már a meglevő és kivehető protézist is rögzíteni lehet.

Kapcsolódó cikk:

Fájdalom- és félelemmentes fogászat: lézeres kezelések

Mit kell tudni a lézeres ínykorrekcióról?

Tartályból adagol gyógyszert az új fogimplantátum

B.A.

 

 

Ed Westwick fogva tartott egy nőt?

Ed Westwick fogva tartott egy nőt?

Képzeld, a legfrissebb információk szerint a Gossip Girl népszerű sztárját azzal vádolják, hogy több napon keresztül nem engedett el egy nőt, akit ráadásul mege...
Jönnek a valódi terminátorok?  - 1.rész

Jönnek a valódi terminátorok? - 1.rész

A mesterséges intelligencia fejlődésével olyan robotok állhatnak „szolgálatba” 2068-ig, amelyek a veszélyes helyzetekben tökéletesen helyettesíthetik az embert ...
Ekkor a legjobb az együttlét

Ekkor a legjobb az együttlét

Friss kutatások kiderítették, hogy melyik életkorban élvezik a legjobban az aktusokat a szerelmesek.   
A háziállat többet segíthet, mint az orvos

A háziállat többet segíthet, mint az orv...

Az köztudott, hogy a kis kedvencek pozitív hatással bírnak az emberi lélekre, de egy nemrégiben végzett kutatás szerint akár a terapeutát is helyettesítheti.   
Értik a babák a vidám zenét

Értik a babák a vidám zenét

Sokan nem is gondolnánk, de a csecsemők ugyanúgy értik az érzelmeket, mint a felnőttek. A vidám zenére, pedig rendkívül jól reagálnak.   
Robottá alakuló légdeszka segíthet a házban?

Robottá alakuló légdeszka segíthet a ház...

Sokaknak lehet már ismerős az ún. hoverboard vagy légdeszka – 2016-ban reneszánszát élte. Most a mesterséges intelligencia segítségével megszületett a hoverboar...
Mesterséges intelligencia: repülő autó mutatkozott be Genfben

Mesterséges intelligencia: repülő autó m...

Az önálló járművek jelenthetik az autógyártás következő nagy innovációját – A Genfi Motor Show-n olyan kocsi mutatkozott be, amelyek repülni is képes.
Pénzt akar exe Britney-től kicsalni

Pénzt akar exe Britney-től kicsalni

Nem elég Kevin Federline számára az a pénz, amelyet az énekesnő fizet neki havi szinten. Ez összesen húszezer dollár, azaz körülbelül ötmillió forint.   
Így készíts kávés testradírt!

Így készíts kávés testradírt!

Van, akit már a kávé illata kellemes hangulatba hoz. Ha ez velünk is így van, érdemes kipróbálnunk a kávéval készült testradírt, mégpedig saját kezűleg!
A robot fejlődésének lépcsői

A robot fejlődésének lépcsői

A mesterséges intelligencián belül a robotika kétségtelenül a legizgalmasabb, ám a legellentmondásosabb terület is. Abban mindenki egyetért, hogy a robotok alka...
< >