Szépségfogászat - Fogpótlás

A fogsor fixebb mini implantátummal

A fogsor fixebb mini implantátummal

A hagyományos fogsor napjainkban is problémát okozhat - mivel nincs rögzítve, viselése nem túl kényelmes és fogsorragasztóra is szükség van.

Sajnos, manapság is kellemetlenségekkel néz szembe az, akinek műfogsorra van szüksége. Ez a szerkezet ugyanis hiába fix, ha nincs igazán jól rögzítve – sokkal kevésbé viselhető jól, mint egy fix alapokra helyezett fogsor.

Ha nincs rögzítés, a rágás óvatos és problémás lehet, elmozdulhat a fogsor, s persze ki is jöhet a helyéről.

Amennyiben valóban stabil fogsort keresünk, napjainkban van megoldás.

A mini implantátum fixen megtartja a fogsort

A mini implantátum fixen megtartja a fogsort

Implantátum megtámasztású fogsor is létezik ugyanis. Rögzített megoldásról van szó, az új fogsor kettő vagy több implantátumhoz van kapcsolva. Ezt a fogsort is ki lehet venni, de nincs szükség fogsorragasztóra. Enélkül is fixen a helyén marad a szerkezet, s az ínyt sem sérti fel. Nem gátolja viselőjét az evésben, a nevetésben, a beszédben.

Milyen implantátumok ezek?

A fogsor biztos támaszául szolgáló mini implantátumok közül a legismertebb az IMTEC Senday MDI. Felhelyezése során az állcsontba mini titán csavarok kerülnek, tetejükön kis gömbökkel. A gömbök befogadó „házát” a már meglevő fogsorba ragasztják, így készen áll az alap és a kapcsolat is. A művelet csupán egy-két kezelést vesz igénybe.

A beavatkozáshoz nem kell műtét, a mini gömbretenciós csavarokat sebészi műtét nélkül csavarozzák a csontba. A páciens természetesen kap érzéstelenítést. Az MDI-t ínyen keresztül, de annak felnyitása nélkül helyezik be. A csontosodásra sem kell sokat várni, a beavatkozást követően részben már lehet terhelni a fogsort, 8 hét eltelte után pedig teljesen.

A mini implantátum megtámasztásos fogsor nagy előnye azonban nemcsak ez. Sokkal kevesebb traumát is jelent a beteg számára.

Ezzel a költséghatékony módszerrel már a meglevő és kivehető protézist is rögzíteni lehet.

Kapcsolódó cikk:

Fájdalom- és félelemmentes fogászat: lézeres kezelések

Mit kell tudni a lézeres ínykorrekcióról?

Tartályból adagol gyógyszert az új fogimplantátum

B.A.

 

 

Kanye West ellenőrizgeti a béranyát

Kanye West ellenőrizgeti a béranyát

Véletlenszerűen kontrollálja a harmadik gyermeküket kihordó hölgyet a rapper – Kanye West és Kim Kardashian ugyanis béranyát fogadott, akinek szigorú szabályoka...
Nehezen tűnik el a narancsbőr

Nehezen tűnik el a narancsbőr

Szinte minden nő életét megkeseríti ez a bőrhiba. Attól ugyanis, hogy valaki lefogyott, nem jelent azt, hogy eltűnt a narancsbőr. Vajon mit lehet tenni?  
Melanie Griffith bejelentette: epilepsziás

Melanie Griffith bejelentette: epilepszi...

Beszélni kezdett betegségéről a színésznő. Melanie Griffith most árulta el, hogy 6 évvel ezelőtt epilepsziával diagnosztizálták. Ám négy esztendeje mentes a rem...
Sajtfesztivál Budapesten

Sajtfesztivál Budapesten

Igazi ínyencségekkel várják a gasztronómia szerelmeseit a rendezvényen, ahol több 300 különleges sajtot mutatnak be.   
Letette az alkoholt Ed Sheeran

Letette az alkoholt Ed Sheeran

Nem iszik szeszes italt a népszerű zenész biciklibalesete óta – Ed Sheeran szeretné, ha mielőbb felgyógyulna, ezt azonban lassítaná az alkoholfogyasztás.
Ezt csinálják a férfiak szakítás után

Ezt csinálják a férfiak szakítás után

Egy kapcsolat vége mindenkit megvisel, még a pasikat is, noha sokszor nem ezt mutatják.   
Justin Timberlake megható szerelmi vallomást tett

Justin Timberlake megható szerelmi vallo...

A közelmúltban ünnepelte a sztárpár évfordulóját, amelynek kapcsán az énekes romantikus posztot tett közzé közösségi oldalán.  
Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Négy nagyszerű ajándék ötlet férfiaknak

Mindenkivel előfordult már, hogy nem volt ötlete ajándék vásárlás terén, hiszen nem akart egy századik ugyanolyan tárgyat ajándékozni kedvesének és olyan holmit...
Meglepő, miért szakított Demi Lovato

Meglepő, miért szakított Demi Lovato

Az énekesnő a közelmúltban arról beszélt, hogy egy napon talán folytatják kapcsolatukat Wilmer Valderramával. Most viszont elárulta, miért szakított vele annak ...
Készíts öregedés elleni, csipkebogyós archidratálót!

Készíts öregedés elleni, csipkebogyós ar...

Tudtuk-e, hogy a csipkebogyó mag olajának hatékonysága a botox kezeléshez hasonló?  Ha a ráncok megelőzése a célunk, próbáljuk ki ezt a kiváló, saját készítésű ...
< >