2017. 07. 20. - 10:25

A fogsor fixebb mini implantátummal

A fogsor fixebb mini implantátummal

A hagyományos fogsor napjainkban is problémát okozhat - mivel nincs rögzítve, viselése nem túl kényelmes és fogsorragasztóra is szükség van.

Sajnos, manapság is kellemetlenségekkel néz szembe az, akinek műfogsorra van szüksége. Ez a szerkezet ugyanis hiába fix, ha nincs igazán jól rögzítve – sokkal kevésbé viselhető jól, mint egy fix alapokra helyezett fogsor.

Ha nincs rögzítés, a rágás óvatos és problémás lehet, elmozdulhat a fogsor, s persze ki is jöhet a helyéről.

Amennyiben valóban stabil fogsort keresünk, napjainkban van megoldás.

A mini implantátum fixen megtartja a fogsort

A mini implantátum fixen megtartja a fogsort

Implantátum megtámasztású fogsor is létezik ugyanis. Rögzített megoldásról van szó, az új fogsor kettő vagy több implantátumhoz van kapcsolva. Ezt a fogsort is ki lehet venni, de nincs szükség fogsorragasztóra. Enélkül is fixen a helyén marad a szerkezet, s az ínyt sem sérti fel. Nem gátolja viselőjét az evésben, a nevetésben, a beszédben.

Milyen implantátumok ezek?

A fogsor biztos támaszául szolgáló mini implantátumok közül a legismertebb az IMTEC Senday MDI. Felhelyezése során az állcsontba mini titán csavarok kerülnek, tetejükön kis gömbökkel. A gömbök befogadó „házát” a már meglevő fogsorba ragasztják, így készen áll az alap és a kapcsolat is. A művelet csupán egy-két kezelést vesz igénybe.

A beavatkozáshoz nem kell műtét, a mini gömbretenciós csavarokat sebészi műtét nélkül csavarozzák a csontba. A páciens természetesen kap érzéstelenítést. Az MDI-t ínyen keresztül, de annak felnyitása nélkül helyezik be. A csontosodásra sem kell sokat várni, a beavatkozást követően részben már lehet terhelni a fogsort, 8 hét eltelte után pedig teljesen.

A mini implantátum megtámasztásos fogsor nagy előnye azonban nemcsak ez. Sokkal kevesebb traumát is jelent a beteg számára.

Ezzel a költséghatékony módszerrel már a meglevő és kivehető protézist is rögzíteni lehet.

Kapcsolódó cikk:

Fájdalom- és félelemmentes fogászat: lézeres kezelések

Mit kell tudni a lézeres ínykorrekcióról?

Tartályból adagol gyógyszert az új fogimplantátum

B.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.