2022. 09. 06. - 11:00

Inspirálják a 6G kihívások az interdiszciplináris innovációt

Inspirálják a 6G kihívások az interdiszciplináris innovációt

A kutatás merész előrehaladása a jövőbeli kommunikáció alapját képezi majd. A fizikai és technikai korlátok leküzdéséhez újítás kell, a fejlett 6G kommunikáción futó alkalmazások ígérete azonban kreatív megoldásokat motivál.

Az új 6G kihívások inspirálják az interdiszciplináris innovációt - az adaptív technológiai megoldások a kutatás kulcsfontosságú területei.
 
A szakemberek úgy látják, újítások szükségesek, a fizikai és technikai korlátok, a fejlett 6G kommunikáción futó alkalmazások ígérete azonban kreatív megoldásokat motivál.
 
Ahelyett például, hogy egyetlen eszköz sávszélességének optimalizálására összpontosítana, a 6G hálózat közeli eszközöket használ a szükséges sávszélesség biztosítása és a késleltetés csökkentése érdekében.
 
Ez a 3D jelformálás a több forrásból származó vezeték nélküli jelek kombinálására és feldolgozására koncentrál, a végfelhasználótól való távolságuk (közelségük) alapján. Olvasd el: Most még percek alatt feltörhető a 6G technológia
 
Inspirálják a 6G kihívások az interdiszciplináris innovációt
Inspirálják a 6G kihívások az interdiszciplináris innovációt
 
Az új félvezető anyagok az eszközök helyigényének és a szélesebb frekvenciatartományok kezelésében egyaránt segítenek.
 
Bár ez komplex tervezést igényel, az egyik ígéretes megközelítés a hagyományos szilícium áramköröket egzotikusabb összetett félvezetőkből - például indium-foszfidból - készült áramkörökkel kombinálja.
 
Ezen túlmenően a kutatók keresik a környezet módosításának módjait, olyan újrakonfigurálható intelligens felületekkel, amelyek optimalizálhatják a jelterjedést a jelek valós idejű megváltoztatása érdekében, jobb átviteli sebességet és alacsonyabb késleltetést biztosítva.
 
A kutatás másik területe a mesterséges intelligenciára támaszkodik - a hálózatok kezelése és a kommunikáció optimalizálása céljából.
 
A különböző típusú hálózathasználat (például szöveges üzenetküldés, játék és streamelés) különböző típusú hálózati igényeket hoz létre. Az MI-megoldások lehetővé teszik a rendszer számára, hogy viselkedési modellek alapján előre jelezze ezt az igényt, ahelyett, hogy a mérnököknek mindig a legmagasabb szintű igényekre kelljen tervezniük.
 
A kutatók nagy lehetőségeket látnak a hálózatépítés terén a mesterséges intelligencia fejlesztésében.
 
„A mai rendszerek olyan összetettek, annyi kart kell használni a különféle követelmények teljesítéséhez, hogy a legtöbb optimalizálási megoldás az elsőrendű módosításokra korlátozódik, mint például több helyszín, továbbfejlesztett rádiók, jobb kommunikáció, hatékonyabb adatátvitel, átjárók és bizonyos felhasználók korlátozása – ezzel  szemben a mesterséges intelligencia optimalizálásra történő felhasználása jelentős lehetőséget kínál az átállásra autonóm, önoptimalizáló és önszerveződő hálózatokra” mondta el Roger Nichols, aki elismert szakértő a digitális hangrögzítés területén. 
 
A virtuális szimuláció és a digitális ikertechnológia ugyancsak ígéretes eszközök – ezek nemcsak a 6G innovációt segítik; ha már megvan a telepítés, továbbra is lehetővé teszik a 6G-t. Olvasd el: Így lépne kölcsönhatásba a 6G a jelenlegi infrastruktúrával
 
Ezek az új technológiák segíthetnek a vállalatoknak tesztelni a termékeiket és rendszereiket, olyan helyen, amely valós körülményeket szimulál - lehetővé téve a hardvergyártók és az alkalmazásfejlesztők számára, hogy komplex környezetben teszteljék a koncepciókat és korai termékprototípusokat hozzanak létre a 6G hálózatokhoz.
 
Nichols megjegyezte: míg a mérnökök és kutatók innovatív megoldásokkal álltak elő, a 6G hálózatok kiépítéséhez a technológiai szolgáltatók, szolgáltatók és szolgáltatók között is konszenzusra lesz szükség.
 
Ahogy az 5G hálózatok kiépítése folytatódik, az iparági szereplőknek holisztikus elképzelést kell alkotniuk arról, hogy a következő generációs hálózat milyen alkalmazásokat támogat és hogyan működnek majd együtt a technológiáik.
 
Ez az együttműködés és összetettség vezethet a legérdekesebb és legtartósabb eredményekhez.
 
A 6G kiépítéséhez szükséges mérnöki tudományok széles skálája és az elindításához szükséges iparági együttműködés izgalmas interdiszciplináris innovációt nyújt.
 
Nichols megjegyezte, hogy az új megoldások iránti megfelelő kereslet miatt a 6G felé vezető utat az elektronikától a félvezetőkig és antennákig, rádióhálózatokig, internetprotokollokig és mesterséges intelligenciától származó mesterséges intelligenciáig hatalmas mennyiségű műszaki kutatás, fejlesztés és innováció kövezi majd ki a kiberbiztonság érdekében.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.