2020. 11. 24. - 09:45

Mesterséges intelligencia - Robot-bódés készíti a gyümölcsös turmixokat Kaliforniában

Mesterséges intelligencia - Robot-bódés készíti a gyümölcsös turmixokat Kaliforniában

Immár negyedik robottal működtetett bódéját nyitotta meg egy Blendid nevű cég Kaliforniában: innovatív, autonóm és érintés nélküli élelmiszerkiadó platformot kínál.

Megnyitotta negyedik ételkínáló robot-bódéját a Blendid cég, a kaliforniai Fremont Walmart áruházában.
 
A cég innovatív, autonóm és érintés nélküli élelmiszer-automatizálási platformmal szolgál, amely a gépi tanulást, a robotikát és a mesterséges intelligenciát alkalmazza a tápanyagban gazdag és finom turmixok, smoothie-k elkészítéséhez, igény szerint. Úgy alkották meg, hogy az egyedi egészségügyi igényeknek és ízpreferenciáknak is megfeleljen. Olvasd el: Íme az első igazi robotkávézó
 
„A koronavírus-járvány megnövelte az élelmiszerek biztonsága iránti igényt. A Blendidnél több nélkülözhetetlen vállalkozással együtt dolgozunk a biztonságos, érintés nélküli ételkészítés megoldásán és kiszállításán” - mondta el Vipin Jain, a Blendid vezérigazgatója és társalapítója.
 
Mesterséges intelligencia - Egy óra alatt 45 italt tud elkészíteni a robot mixer
Mesterséges intelligencia - Egy óra alatt 45 italt tud elkészíteni a robot mixer
 
Mint hozzátette, legújabb helyszínük a Walmart áruházlánccal való partnerkapcsolatot erősíti, hiszen az ő fogyasztóik igényeinek igyekeznek megfelelni az egészséges és ízletes ételek kínálatával, melyek gyorsak, megfizethetőek és teljes mértékben érintés nélkül készülnek a megrendeléstől az átvételig.
 
Vipin Jain kiemelte: „Folyamatosan növekszünk, tanulunk és alkalmazkodunk az ételszolgáltatás jövőjének változó igényeihez.”
 
A Blendid önálló, érintés nélküli kioszkja robotkart, turmixgépeket, hűtőrendszert és számos adagolót tartalmaz. Ezek különféle összetevőket tárolnak és adagolnak, beleértve a szilárd anyagokat (például gyümölcsök és zöldségek), folyadékokat (például kókuszvíz) és szuperételeket, így chiamagot, lenmagot és gyömbért. Olvasd el: Küszöbön az élelmiszer-szállító robotok?
 
A cég saját fejlesztésű élelmiszer-operációs rendszere (a foodOS) feldolgozza a megrendeléseket és fizetéseket, pontos mennyiségeket mér és ad ki az egyedi italokhoz, majd keveri, önti és tárolja az egyes turmixokat - amíg a fogyasztó készen áll az átvételre.
 
 
A Blendid rendszer óránként legfeljebb 45 italt tud elkészíteni, s egyszerre 9 italt képes feldolgozni.
 
A Fremont kioszk a Blendid legújabb modelljével debütál – ez a bódé elegánsabb, kisebb alapterülettel rendelkezik, s számos új funkcióval látták el, beleértve a teljesen érintés nélküli megrendelést és átvételt, vagyis, a fogyasztó okostelefonjával kezelhető. A kioszkban előre elkészíthető italtárolás és továbbfejlesztett gépi látástechnika is rendelkezésre áll. Olvasd el: Pizzát szállít az ajtóhoz a vadonatúj robot
 
A Blendid táplálkozási szakértőkből és szakácsokból álló, szakértői csapata különféle recepteket készített a Fremont és a Walmart közössége számára. Ezek mind 100 százalékban növényi alapúak, vegánok és gluténmentesek.
 
Van köztük klasszikus, banános-epres ízzel, kókuszos-banános, de kakaós-zabos-agave szirupos, mangós változat is megtalálható a kínálatban.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.